donderdag 18 december 2008

Alternatief vervoer

Zo, het alternatief vervoer voor als ik een dagje niet wil fietsen komt ook zomaar aanwaaien, met dank aan wegwerkzaamheden, zie onderstaand bericht. ING heeft sowieso al een fijne en bewuste woon-werk-regeling: Medewerkers die geen lease-auto hebben bij ING, het overgrote merendeel dus, krijgen standaard een OV-jaarkaart, of kunnen kiezen voor een woon-werkvergoeding.

Vanaf 24 januari 2009 zal Rijkswaterstaat beginnen met groot onderhoud aan de Muiderbrug (A1). De werkzaamheden zijn naar verwachting eind mei 2009 afgerond.

Door de werkzaamheden aan de Muiderbrug ontstaat zeer aanzienlijke filevorming op het wegennet om en in Amsterdam Zuidoost, Diemen-Zuid en Amstel Business Park (A1, A6 en A10 Zuid). Ook wordt flinke filevorming verwacht op alle andere verkeerswegen die naar Amsterdam leiden: A2, A9, en A10. Om deze files tot normale proporties terug te brengen, is het nodig dat het aantal auto's in de spitsuren met 4.000 afneemt.

In samenwerking met de Stichting 'Amsterdam Zuidoost bereikbaar', heeft ING besloten dat alle interne ING-medewerkers:

* met standplaats Amsterdam en
* geen OV-Jaarabonnement hebben

een tijdelijke vervoerspas naar hun werk ontvangen. Met deze pas kan gratis vanaf maandag 26 januari tot eind mei naar het werk worden gereisd.

1 opmerking:

marcel beekmans zei

4000 auto;s ? dat zijn er nog al wat!!! ik heb van de week je "werk-route bekeken , dat is een mooi stukje rijden hoor!!! maar tot aan diemen erg versatile vriendelijk hoor!!! ik rijd zelf met me sunrider zo nu en dan naar almere-haven ff bij een kennis langs, vind het stuk langa de dijk erg leuk!!! lekker vol uit rijden daar!! herlijk1!!

gr marcel,